Jag blir så sugen på att köpa ett nytt hus

drömhusetVi bor i ett ganska litet hus på 120 kvm just nu och jag har alltid önskat att vi kunde bo i ett lite större hus på ungefär 200 kvm eller lite under. Anledningen till att jag är så sugen är ju för att räntan är så himla låg och det är i princip gratis att låna nu fast det gäller ju inte att springa upp i fantasisummor nu för en dag kommer ju räntan gå upp.

Men vem vet hur länge detta kommer sitta i? det finns ju en risk att räntan kommer ligga väldigt långt de närmsta åren, vem vet det kanske blir 5-10 år med låg ränta?

Jag vet att många antagligen köper hus nu för att sedan mer eller mindre inte ha råd så fort räntan går upp i en normal nivå runt 5% men jag är inte den personen och jag har alltid sett snett på personer som inte tänker längre än pekfingret. Vissa verkar inte förstå att detta är en tillfällighet och normala räntesatser kommer att komma frågan är bara när. Lånar man 4 miljoner och betalar för mycket för ett hus bara för att man kan får man skylla sig själv och vissa är ju helt galna när de startar budgivningen på husen.

Det enda jag är lite rädd för är att många hus känns övervärderade just n, jag kan köpa att det är lite övervärderat lite om jag verkligen vill ha det men när det springer i väg på flera 100 000 extra så skulle jag dra mig undan direkt. Men i och med räntan är så låg så tycker väl vissa personer att man mer eller mindre kan slänga bort pengar då det är ”billigt”

Jag måste också nämna att Hemnet.se faktiskt har blivit riktigt jäkla bra men det var ju ett tag sen jag var inne och kollade på hus